Politika o varstvu zasebnosti

1. Kdo smo?

Smo LUX LES Dom-Dekor, d. o. o. Kako lahko stopite v stik z nami, najdete v 9. poglavju spodaj.

2. Vaša zasebnost.
Med sodelovanjem z vami bomo zbirali in obdelovali osebne podatke o vas. Osebni podatki vključujejo vse podatke, ki nam omogočajo, da vas prepoznamo kot posameznika, na primer vaše ime, vaš e-poštni naslov ali vaša telefonska številka.

Zavezani smo k varovanju vaše zasebnosti. Vaše osebne podatke bomo uporabljali v skladu z vsemi veljavnimi zakoni in predpisi, ki se nanašajo na varstvo podatkov in zasebnosti, vključno s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).
Ta dokument vam pove:

 • katere osebne podatke zbiramo,
 • zakaj zbiramo te podatke,
 • kako jih bomo uporabili,
 • kako dolgo jih bomo hranili,
 • kdo jih bo še videl,
 • kako lahko stopite v stik z nami,
 • vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki, ki jih imamo, vključno s pravicami do spreminjanja, brisanja in ogleda vaših podatkov.

Pri uporabi naše spletne strani bomo na vašo napravo namestili tudi piškotke – za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, in o tem, kako lahko spremenite nastavitve piškotkov, si oglejte našo stran s politiko piškotkov.

3. Katere podatke zbiramo?
Zbiramo naslednje vrste podatkov:

 • Podatki, ki jih zbiramo, ko se prijavite pri nas
  Ko se prijavite pri nas, vas bomo prosili za številne podatke, med drugim:
  • vaše ime,
  • vaš poštni naslov,
  • vaš naslov za pošiljanje,
  • vaš e-poštni naslov,
  • vaša telefonska številka,
  • ime vašega podjetja,
  • geslo – varno ga shranite,
  • ali želite prejemati informacije od nas po e-pošti,
  • če oddajate naročilo, bomo zahtevali tudi številko vaše plačilne kartice, datum veljavnosti in številko CVV. Podrobnosti vaše plačilne kartice ne shranjujemo.
 • Podatki, ki jih zbiramo o tem, kako uporabljate našo spletno stran in aplikacije.
  Ko kupujete pri nas, brskate po naših spletnih straneh ali spletnih straneh druge organizacije, kjer so prikazani naši oglasi, ali uporabljate naše aplikacije, bomo zbrali:
  • podatke o vseh napravah, ki ste jih uporabljali (vključno s proizvajalcem, modelom in operacijskim sistemom, naslovom IP, vrsto brskalnika in identifikatorji mobilnih naprav),
  • piškotke in podatke o vašem spletnem brskanju in nakupovalnem vedenju ter zgodovini na naših spletnih straneh in v aplikacijah, vaši lokaciji, izbiri izdelkov in podatke o tem, kdaj kliknete enega od naših oglasov (vključno s tistimi, ki so prikazani na spletnih straneh druge organizacije),
  • podatke, ko napišete oceno ali postavite vprašanje ali odgovorite prek našega razdelka z vprašanji in odgovori,
  • podrobnosti vaših nakupov pri nas ali prek nas,
  • podatke o vaših željah v zvezi z našo spletno stranjo in aplikacijo za izboljšanje in prilagajanje vaše izkušnje,
  • video posnetke CCTV, ko obiščete naše prostore,
  • podatke, ko »delite to« oceno izdelka prek omrežja Facebook, Twitter, Google, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Reddit in drugih kanalov družbenih omrežij.

Če registrirate račun pri nas, bomo morda lahko povezali podatke, zbrane od vas pred registracijo, in jih uporabili za vaš registrirani račun ali prihodnje podatke, ki jih zberemo po vaši registraciji.

4. Zakaj zahtevamo te podatke?
Ko oddate naročilo prek spleta, prek naše aplikacije ali prek našega kontaktnega centra, potrebujemo vaše podatke za stik in plačilo, da bomo lahko izvedli plačilo in izpolnili vaše naročilo. Prav tako zahtevamo vaše kontaktne podatke in potrebujemo vaše podatke o plačilu, ko kupujete brez povezave z nami prek naših trgovskih števcev. Po naši spletni strani lahko brskate, ne da bi nam posredovali katerega koli izmed teh podatkov. Ko želite oddati naročilo prek spletne strani, vas prosimo, da se prijavite ali registrirate, tako da odprete profil stranke, shranite podatke o brskanju in nastavitve ter jih ponovno pridobite iz katere koli svoje naprave.

Osebne podatke nam lahko posredujete tudi prek kontaktnih obrazcev ter vprašanj in pregledov izdelkov.

Vaše podatke bomo zahtevali ali zbrali, ko boste uporabljali naše trgovske števce ali storitve za podporo strankam, vključno s telefonsko podporo in takojšnjim sporočanjem.

Za uporabo naše spletne strani vam ni treba dati dovoljenja. Prav tako se lahko odločite, da svoje lokacije ne boste delili z nami, tako da spremenite nastavitve naprave.

Prosimo vas za dovoljenje, da vam pošljemo marketinško in promocijsko gradivo z uporabo vašega naslova, telefonske številke, e-poštnega naslova in SMS-a, tako da vam lahko pošljemo brezplačna darila, bone za popuste, vabila na prireditve, posebne ponudbe, tržne raziskave in drugo tržno gradivo za katero verjamemo, da bi vas lahko zanimalo. Če daste dovoljenje, ga lahko kadar koli prekličete tako, da:

 • se prijavite v svoj račun in posodobite svoje nastavitve,
 • pošljete e-poštno sporočilo na office@luxles.si,
 • pokličete na tel. št. +38640844057,
 • nam pišete na Korespondenca s strankami, LUX LES Dom-Dekor d.o.o., Dragovanja vas 6A, 8343 Dragatuš, Slovenija.

Tudi če se odločite, da ne želite več prejemati teh tržnih informacij, lahko vaše osebne podatke še vedno uporabljamo za zagotavljanje pomembnih komunikacijskih storitev, vključno s komunikacijo v zvezi z naročili, ki jih oddate, ali izdelki, ki jih kupite.

5. Kako uporabljamo vaše osebne podatke?

Spodaj smo navedli namene, za katere uporabljamo vaše osebne podatke. Po zakonu moramo navesti tudi »pravno podlago za obdelavo«, to je povedati na kateri podlagi lahko uporabljamo vaše podatke, kar je prav tako navedeno spodaj. Pravna podlaga za vsak namen je, da imamo vaše soglasje za uporabo vaših osebnih podatkov ali da moramo vaše osebne podatke uporabiti za sklenitev pogodbe z vami ali da je uporaba vaših osebnih podatkov potrebna za naše legitimne interese (v tem primeru bomo razložili, kateri so ti interesi).

NAMEN OBDELAVENaša pravna podlaga
za komunikacijo z vami glede vašega naročila storitve ali izdelka.Pogodbena potreba – vaše osebne podatke uporabljamo za izpolnjevanje naših obveznosti, ki izhajajo iz pogodbe z vami (na primer za dostavo izdelka, ki ste ga naročili).
za vzpostavitev stika z vami glede tega, ali boste podali svoje mnenje o izdelku ali storitvi ali poslali povratne informacije, ko bo vaše naročilo izpolnjeno ali storitev opravljena.Zakoniti interesi – vaše osebne podatke uporabljamo za vzpostavitev stika z vami, da vas prosimo za povratne informacije o izdelku ali storitvi, ki ste jo naročili.
da vas obveščamo o spremembah naših storitev in drugače komuniciramo z vami. Vaše kontaktne podatke bomo denimo uporabili za odgovor na vsa vprašanja, ki nam jih pošljete.Zakoniti interesi – vaše osebne podatke uporabljamo za obveščanje o naših storitvah in odgovarjanje na vaša vprašanja.
za pošiljanje informacij o izdelkih in storitvah, vključno z ekskluzivnimi ponudbami, kuponi, boni, brezplačnimi darili, ponudbami in informacijami o izdelkih in dogodkih.Zakoniti interesi – vaše osebne podatke uporabljamo za pošiljanje teh podatkov. V nekaterih primerih (na primer ko to zahteva zakon) vas bomo pred pošiljanjem teh informacij zaprosili za soglasje.
za pregled vaših preteklih nakupov in ogled zgodovine na naši spletni strani, da vam pripravimo posebne ponudbe ali prilagodimo vašo spletno izkušnjo.Zakoniti interesi – vaše osebne podatke uporabljamo, da vam zagotovimo te ponudbe in prilagodimo vaše izkušnje pri uporabi naših spletnih storitev.
za pomoč pri pregledu, razvoju in izboljšanju izdelkov in storitev, ki jih ponujamo. Klici v naš kontaktni center denimo se lahko spremljajo in/ali snemajo zaradi nadzora kakovosti in usposabljanja. Vprašalnike za raziskave trga vam lahko pošljemo tudi po e-pošti (ki jo lahko prek tega e-poštnega sporočila onemogočite). Če oddate povpraševanje (na primer o izdelku ali storitvi), medtem ko imamo še vedno posnetek vašega telefonskega klica, in lahko na vaše vprašanje odgovorimo s sklicevanjem na ta klic, bomo tako tudi storili. To lahko pomeni, da bomo posnetek pogovora hranili, dokler vaše povpraševanje ne bo razrešeno.Zakoniti interesi – vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje najboljše kakovosti storitev za vas in naše druge stranke.
za izboljšanje in merjenje učinkovitosti naših tržnih komunikacij, vključno s spletnim oglaševanjem. Včasih primerjamo omejene podatke, ki jih imamo o vas (na primer vaš e-poštni naslov ali številko mobilnega telefona), s tretjimi osebami, ki prav tako hranijo vaše podatke ali imajo z vami obstoječe spletne odnose, da bi vas prepoznali kot našo stranko in sebi (ali tretjim osebam v našem imenu) omogočili ustrezno spletno trženje. Vaše podatke lahko denimo primerjamo s podatki, ki jih imajo o vas spletne strani družbenih omrežij, kot so Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Reddit in Facebook, da vas lahko prepoznajo kot stranko LUX LES Dom-Dekor in tako prilagodijo LUX LES Dom-Dekor trženje, ki ga prejmete prek njihovih spletnih strani in izdelkov.
Piškotke in druge podatke (vključno s podatki o nakupih na spletu in v živo) delimo tudi s subjekti, kot so Google, YouTube, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Reddit in Facebook, da prilagodimo naše oglaševanje tako, da vam bolj ustreza. Za vse podrobnosti o piškotkih si oglejte našo politiko piškotkov. Od tretjih oseb zahtevamo, da vaše osebne podatke obravnavajo kot popolnoma zaupne in v celoti upoštevajo vso veljavno zakonodajo o varstvu podatkov.
Zakoniti interesi – vaše osebne podatke uporabljamo, da vam zagotovimo prilagojeno izkušnjo pri uporabi digitalnih storitev, da bomo lažje razumeli učinkovitost našega oglaševanja in zagotovili, da vidite oglase, ki so za vas najpomembnejši.
za izvajanje varnostnih pregledov za zaščito pred goljufivimi transakcijami ter za preprečevanje in odkrivanje kaznivih dejanj.Zakoniti interesi – vaše osebne podatke uporabljamo, da vas zaščitimo pred nezakonitimi dejanji. V nekaterih primerih smo lahko zakonsko dolžni razkriti vaše osebne podatke (na primer organom pregona).
za obravnavo vseh zahtevkov, vloženih zoper nas.Zakoniti interesi – vaše osebne podatke uporabljamo za obravnavo zahtevkov, ki jih vložite zoper nas. V nekaterih primerih smo lahko zakonsko dolžni razkriti vaše osebne podatke (na primer v zvezi s pravnimi postopki).

Pravno podlago za tako zbiranje in obdelavo predstavlja točka f 1. klavzule 1. odstavka 6. člena GDPR. Naš zakoniti interes je zagotavljanje funkcionalne spletne strani in varnost njenega sistema. Zgoraj omenjene podatke uporabljamo tudi v neosebni obliki za statistične namene in za izboljšanje naše spletne ponudbe.

LUX LES Dom-Dekor ustvarja psevdonimizirane uporabniške profile na podlagi vaše uporabe naše spletne strani za namene spletne analize in spletnega trženja, oglaševanja, tržnih raziskav in oblikovanja spletne ponudbe na podlagi potreb. Takšni podatki so zlasti; značilnosti vaše identifikacije kot uporabnika, podatki o začetku in koncu, pa tudi obseg ustrezne uporabe in podatki o telemediju, ki ga uporabljate kot uporabnik. Obdelava podatkov temelji na točki f 1. klavzule 1. odstavka 6. člena GDPR. Zasnova uporabniku prijazne in privlačne spletne strani je osnova za zakonite interese.

Profili uporabe niso kombinirani s podatki o nosilcu psevdonima. Če se ne strinjate z ustvarjanjem psevdonimiziranega uporabniškega profila, lahko temu kadar koli ugovarjate. V ta namen lahko prekličete uporabo vaših podatkov v oglaševalske namene, tako da se obrnete na nas prek kontaktnih podatkov, navedenih v tej politiki zasebnosti ali v natisuna luxles.si

Naše spletne strani in aplikacije niso namenjene otrokom in podatkov v zvezi z otroki ne zbiramo zavestno.

6. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?
Po zakonu smemo vaše osebne podatke hraniti le toliko časa, kolikor je potrebno za namene, za katere jih uporabljamo. Obdobje, v katerem hranimo vaše osebne podatke, bo določeno s številnimi merili, vključno z nameni, za katere podatke uporabljamo, količino in občutljivostjo informacij, morebitnim tveganjem nepooblaščene uporabe ali razkritja informacij ter našo pravno in regulativno obveznostjo.

7. S kom delimo vaše osebne podatke?
Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tretjim osebam, med drugim v naslednjih okoliščinah:

 • Tretje osebe v našem imenu izvajajo določene dejavnosti, ki vključujejo obdelavo osebnih podatkov. Lahko denimo sodelujemo s tretjimi osebami – ponudniki storitev za izpolnjevanje naročil, dostavo paketov, pošiljanje poštnih sporočil, besedilnih sporočil SMS in e-pošte, vzdrževanje in posodabljanje naših zbirk podatkov o strankah (vključno z odstranjevanjem ponavljajočih se ali napačnih informacij), analiziranje podatkov za pomoč pri razvoju, zagotavljanju in izboljševanju naših storitev, nudenje tržne pomoči, obdelavo plačil in vračil kupcev, izvajanje anket, nudenje storitev za stranke in obravnavo zahtevkov. Te tretje osebe imajo dostop do osebnih podatkov, potrebnih za izvajanje njihovih funkcij, vendar jih ne smejo uporabljati za druge namene. Podatke, ki jih prejmemo od tretjih oseb, lahko uporabimo za dopolnitev, izboljšanje in dodajanje v naše zbirke podatkov o strankah ter za namene, kot so preverjanje kreditne sposobnosti in preprečevanje goljufij.
 • Podatke, ki jih imamo o vas (na primer vaš e-poštni naslov ali podatke o vaših nakupih) lahko delimo s tretjimi osebami, ki prav tako hranijo vaše podatke ali imajo z vami obstoječe spletne odnose, da bi vas prepoznali in sebi (ali tretjim osebam v našem imenu) omogočili ustrezno spletno trženje. Vaše podatke lahko denimo delimo z družbenimi mediji in spletnimi stranmi, kot so Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Pinterest, Reddit in Google, da vas lahko prepoznajo kot našo stranko in prilagodijo trženje, ki vam ga pošljemo prek njihovih spletnih strani, aplikacij in izdelkov.
 • Da bi vam ponudili plačilne načine Klarna Bank AB (publ) (»Klarna«), lahko pri blagajni posredujemo vaše osebne podatke v obliki kontaktnih podatkov in podrobnosti naročila Klarna, da bi Klarna ocenila, ali izpolnjujete pogoje za njihove plačilne načine, in te načine plačila prilagodili za vas. Vaši preneseni osebni podatki se obdelujejo v skladu z lastnim obvestilom o zasebnosti podjetja Klarna.
 • Vaše podatke lahko posredujemo tretjim osebam (na primer Experian) z namenom izboljšanja kakovosti in natančnosti naše zbirke podatkov, brisanja evidenc o umrlih in preseljenih ljudeh, dodajanja tržnih informacij ter zaradi solventnosti in točkovanja.
 • Vaše podatke lahko posredujemo tretjim osebam za namene tržnih raziskav, nato pa se oni lahko obrnejo na vas in vas prosijo, da odgovorite na anketo, ali izvedejo raziskavo v našem imenu.
 • Osebne podatke lahko posredujemo zunanjim agencijam in organizacijam (vključno s policijo in drugimi organi pregona) z namenom preprečevanja in odkrivanja goljufij (vključno z goljufivimi transakcijami) in kaznivih dejanj. Te zunanje agencije lahko podatke, ki jih posredujemo, preverijo v javnih in zasebnih zbirkah podatkov in lahko vodijo evidenco takih pregledov, ki jih bodo uporabile pri prihodnjih varnostnih preverjanjih. Osebne podatke lahko razkrijemo tudi policiji in drugim organom pregona v zvezi s preprečevanjem in odkrivanjem kaznivih dejanj.
 • Osebne podatke lahko posredujemo našim zavarovalnicam v primeru, da je zoper nas vložen zahtevek ali bi ga bilo mogoče vložiti.
 • V primeru, da prodamo ali kupimo katero koli podjetje ali premoženje, bomo morebitnemu prodajalcu ali kupcu takega podjetja ali premoženja razkrili osebne podatke, ki jih imamo v lasti. Če nas ali skoraj vse naše premoženje pridobi tretja oseba (ali je predmet reorganizacije), bodo osebni podatki, ki jih imamo v lasti, eno od prenesenih sredstev.
 • Vaše osebne podatke lahko posredujemo tretjim osebam, če smo dolžni razkriti ali deliti vaše osebne podatke, da bi izpolnili katero koli zakonsko obveznost (tudi v zvezi s sodno odredbo), ali za uveljavitev ali uporabo kakršnih koli sporazumov, ki jih imamo z vami ali kako drugače vplivajo na vas (vključno z dogovori med vami in nami (ali eno ali več našimi povezanimi družbami)), ali za zaščito naših pravic, lastnine ali varnosti ali pravic, lastnine in varnosti naših strank, zaposlenih ali drugih tretjih oseb.
 • Anonimne ali združene podatke (na primer zbirne statistike ali druge anonimizirane podatke) lahko delimo s tretjimi osebami.

Povezave do zunanjih spletnih strani.
Na naši spletni strani ali v mobilnih aplikacijah lahko ponudimo povezave do spletnih strani drugih podjetij. Vaša uporaba teh spletnih strani je predmet pogojev uporabe in pravilnikov, ki so na voljo na teh spletnih straneh.

Občasno lahko vzpostavimo tudi odnose s tretjimi osebami, ki vam bodo omogočile dostop do spletnih strani ali programov (kot so predvajalniki videoposnetkov) takih tretjih oseb neposredno z naših spletnih strani ali aplikacij. Vsaka tretja oseba vodi svojo politiko glede obdelave osebnih podatkov in uporabe piškotkov na svojih spletnih straneh ali prek svojih aplikacij, zato vam svetujemo, da preberete politiko zasebnosti in politiko piškotkov tretje osebe.

Upoštevajte, da spletne strani in aplikacije tretjih oseb niso pod našim nadzorom. Ko kliknete na te spletne strani ali dostopate do teh aplikacij, zapustite območje, ki ga nadzorujemo mi. Ne sprejemamo odgovornosti za kakršne koli težave, ki se pojavijo v zvezi z uporabo vaših podatkov s strani tretje osebe (vključno z vašimi osebnimi podatki).

Kje bodo obdelani vaši osebni podatki?
Vaši osebni podatki se lahko prenesejo in shranijo ter obdelujejo v eni ali več državah zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP), vključno z državami, ki ne zagotavljajo enakovredne zaščite osebnih podatkov. V teh okoliščinah bomo sprejeli razumne ukrepe in izvedli ustrezne ukrepe za zagotovitev, da bodo vaši osebni podatki ustrezno zaščiteni v skladu z zakonodajo.
Ti ukrepi na splošno vključujejo:

 • prenos osebnih podatkov v države, za katere Evropska komisija meni, da zagotavljajo ustrezno raven zaščite osebnih podatkov,
 • Prenos osebnih podatkov, kadar se prejemnik strinja s sporazumom o prenosu podatkov, ki ga je odobrila Evropska komisija v obliki standardnih pogodbenih klavzul.
 • Občasno lahko vaše osebne podatke prenesemo v okoliščinah, ko ni ustreznih zaščitnih ukrepov, če to dovoljuje zakon o varstvu podatkov.

Če želite dodatne informacije o posebnih zaščitnih ukrepih, ki smo jih uporabili pri prenosu vaših osebnih podatkov iz EGP, se obrnite na nas prek spodaj navedenih kontaktnih podatkov.

8. Vaše pravice.
Imate pravico, da od nas zahtevate, da:

 • potrdimo, katere osebne podatke imamo o vas, in vam zagotovimo kopijo teh podatkov,
 • popravimo vse osebne podatke, ki so netočni,
 • izbrišemo vaše osebne podatke, če ni tehtnega razloga, da bi jih še naprej hranili,
 • začasno prenehamo uporabljati vaše podatke, če dvomite v našo pravico do njihove uporabe,
 • prenehamo uporabljati vaše osebne podatke, razen če lahko dokažemo utemeljen razlog, zakaj jih moramo še naprej hraniti, npr. zaradi garancije izdelka,
 • prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za pošiljanje tržnih materialov, kot so naš katalog, marketinška e-sporočila, kuponi, popusti ali boni,
 • vam posredujemo osebne podatke, ki ste nam jih dali, v strukturirani in pogosto uporabljeni elektronski obliki ali pa te podatke posredujemo neposredno drugemu podjetju, če je to tehnično izvedljivo. To velja, kadar vaše osebne podatke uporabljamo na podlagi vašega soglasja ali ker je treba z vami skleniti pogodbo (glejte zgornji razdelek »Kako uporabljamo vaše osebne podatke«).

Zaradi naših varnostnih postopkov lahko zahtevamo dokazilo o identiteti, preden vam bomo razkrili vaše osebne podatke ali izpolnili druge zahteve.

Želimo zagotoviti, da so osebni podatki, ki jih imamo o vas in vaših željah glede tega, kako stopiti v stik z vami, točni in posodobljeni. Če je kakšna podrobnost napačna, nam to sporočite (podrobnosti spodaj) in jo bomo spremenili.

Prav tako imate pravico do pritožbe, če niste zadovoljni s tem, kako smo ravnali z vašimi osebnimi podatki.

9. Kako stopiti v stik z nami?

Zaradi izjemnih izzivov, s katerimi se vsi soočamo med pandemijo korona virusa (COVID-19), lahko med pandemijo pride do zamud pri pošiljanju zahtev za pravice do podatkov. Prosimo vas, da kadar je mogoče, stopite v stik z nami preko e-pošte.

Če želite posodobiti svoje podatke ali zahtevati kopijo svojih osebnih podatkov:

 • nas lahko pokličete na številko: +38640844057
 • nam pišete na Korespondenca s strankami, LUX LES Dom-Dekor d.o.o., Dragovanja vas 6A, 8343 Dragatuš, Slovenija.
 • nam pošljete e-poštno sporočilo na: office@luxles.si

10. Zaščita vaših osebnih podatkov.
Prenos informacij prek interneta ni popolnoma varen; to tveganje je v internetu pogosto in ni specifično za naše storitve. Ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov (vključno z vašimi osebnimi podatki), posredovanih našim storitvam; vsak prenos je na lastno odgovornost.
Za vas je pomembno, da se zaščitite pred nepooblaščenim dostopom do svojega gesla in svoje računalniške naprave. Ko končate sejo, se odjavite in zaprite brskalnik. To bo pomagalo zagotoviti, da drugi ne bodo dostopali do vaših osebnih podatkov, če delite računalniško napravo ali uporabljate računalniško napravo na javnem mestu, kot je knjižnica ali internetna kavarna.

11. Posodobitve tega obvestila.
To obvestilo lahko občasno posodobimo. Najnovejša različica tega obvestila bo objavljena na naši spletni strani.Nadaljnje informacije in kontaktne podatke ter dodatne pravne informacije najdete na luxles.si v natisu.