Samolepilne 3D razcepljene lesene kocke – hrast (10–20 mm)

Na zalogi.      Dostava v 3-4 tednih.
 • Edinstven 3D in luksuzen videz. Edinstven 3D učinek za oblikovanje sten s teksturo razcepljenih kock za pravi naraven 3D videz.
 • Zelo preprosta namestitev. Samolepilne. Lahko se namesti na katero koli površino. To je najlažji in najhitrejši način okrasitve prostora.
 • Ekološko. Naraven slovenski hrast in okolju prijazno olje. In te plošče so zelo dobre za vzdrževanje prijetne notranje klime.
 • Na vašo zahtevo lahko dodamo dodatno prevleko, dodatno zaključno obdelavo ali dodatne barve.
 • Pakiranje 1 m2. Teža paketa: 13 kg.

Zavedamo se, da naše stranke težko izberejo notranje obloge prek interneta. Zato strankam ponujamo naročilo vzorcev naših plošč. Cena vzorca brez dostave je 30€. Vzorci so sestavljeni iz 1 do 4 plošč (odvisno od modela), da se prepričate, da ste pravilno izbrali. Vzorci so na voljo za vse plošče v kategoriji 3D plošče.
Če po nakupu vzorca kupite katero koli izmed naših plošč v vrednosti več kot 150 EUR, vam skupno ceno plošč zmanjšamo za stroške predhodno kupljenega vzorca. Po nakupu vzorca boste samodejno prejeli kupon s popustom.

119,00/m2


Lesni izdelki LUX LES DOM-DEKOR
Samolepilne stenske 3D HRASTOVE RAZCEPLJENE KOCKE LUX LES DOM-DEKOR so unikatne. Plošče so narejene iz naravnega slovenskega hrasta in zaščitene z okolju prijaznim oljem. Vse kocke imajo razcepljeno teksturo. Naše hrastove razcepljene kocke so odlične za dekoracijo katerega koli notranjega prostora, zelo dobro vzdržujejo udobno mikroklimo in zmanjšujejo hrup v katerem koli prostoru. Na vašo zahtevo lahko brezplačno dodamo dodatno prevleko, dodatno zaključno obdelavo ali barve. Te plošče lahko namestite na katero koli površino. To je najlažji in najhitrejši način okrasitve prostora (samolepilno).

 

Lesene stene dajejo vsakemu prostoru prijeten in topel videz. Les ima nizko toplotno prevodnost, zaradi česar se prostor počasneje segreva ali hladi. Tako je ena izmed prednosti lesenih stenskih oblog izboljšanje notranje klime.

 

Splošen opis izdelka

 • Edinstvena tekstura razcepljenih kock za pravi naraven 3D videz
 • Plošče iz naravnih surovin, naravnega slovenskega hrasta
 • Zaščiten z okolju prijaznim oljem
 • Končan, UV-sušen les
 • Na vašo zahtevo lahko dodamo dodatno prevleko, dodatno zaključno obdelavo ali dodatne barve

 

Vsebina pakiranja

 • Vsebina: 1 m2
 • 12 hrastovih plošč 600 mm X 150 mm X (10-20 mm)
 • Teža: 13 kg

TO SI PREBERITE PRED
nameščanjem lesenih stenskih samolepilnih panelov LUX LES Dom-Dekor.

Tukaj imate na voljo postopna navodila za montažo lesenih stenskih samolepilnih panelov LUX LES Dom-Dekor. Navodila za vse vrste izdelkov si lahko ogledate in natisnete. Z njihovo pomočjo boste dosegli izvrstne končne rezultate, tj. steno krasnega videza, njihovo upoštevanje pa je tudi zagotovilo, da bo imel vaš izdelek ustrezno garancijsko kritje (prosimo, glejte zavihek »GARANCIJA«).

Lepila, s katerimi so prevlečeni stenski samolepilni paneli, ohranijo svojo funkcijo vsaj 7 do 10 let. V nekaterih primerih temu morda ne bo tako zaradi naslednjih dejavnikov: vrste stenskega zaključnega sloja, površinske teksture stenskega opleska ali drugih zunanjih dejavnikov, kot so temperatura, vlažnost ali kemična sestava vaše stene.

Montaža vaših lesenih stenskih panelov je preprosta zaradi lepljive hrbtne strani, s katere samo odstranite zaščito in že lahko prilepite deščico. Potrebovali boste še nekaj drugih orodij za dokončanje dela.

 • Rezalna orodja: olfa nož, ročno žago, rezljačo ali drsno žago.
 • Druga orodja, ki jih utegnete potrebovati: tračni meter, 4′ libela, ravnilo, svinčnik za označevanje stene in lestev za montažo na višja mesta itn.

Napotki. Ne pozabite uporabiti svoje domišljije! Naši paneli se lahko montirajo ne le vodoravno, ampak tudi navpično, diagonalno, od znotraj navzven ali v katerem koli drugem vzorcu.

POZOR!!! Pri delu nosite varnostna očala in zaščito za sluh. Med žaganjem se ustvarja lesni prah, zato nosite plinsko masko. Med delom imejte vedno v mislih vašo lastno varnost in varnost drugih oseb, ki se nahajajo na delovnem območju.

Za najboljše rezultate poskrbite za naslednje!

KORAK 1. Ustrezno pripravite steno.

Očistite umazanijo. Prepričajte se, da je vaša stenska površina pripravljena za montažo lesenih stenskih samolepilnih panelov LUX LES Dom-Dekor. Ostanke masti, umazanije, prahu, plesni, kredne barve in vseh drugih snovi morate očistiti s površine, saj lahko preprečijo optimalno vezavo lepila. Steno lahko obrišete z gobico, prepojeno s trinatrijevim fosfatom (TSP), ki je naprodaj v trgovinah z orodjem ali potrebščinami za urejanje doma. Pred polaganjem lesenih stenskih samolepilnih panelov LUX LES Dom-Dekor se prepričajte, da so stene popolnoma suhe.

Mavčna ali ometana stena z grobo teksturo: Stene z grobo teksturo je treba zbrusiti ali prekriti z izravnalno maso in jih nato pripraviti, da bo lepilo tvorilo trdno vez. Poskrbite, da je vaša stena čista in suha, na njej ne sme biti ostankov izravnalne mase, mavca in drugih delcev. Zaključno plast potegnite s kakovostnim sredstvom za grundiranje, da bo lepilo ustvarilo trdno vez.

NOBENEGA PRAHU! POSKRBITE, DA NE BO PRAHU.

Naše lepilo se najbolje obnese na čistih, gladkih površinah. Neravne ali prašne površine zmanjšajo njegovo učinkovitost. Stene z bolj sijočim opleskom je pred montažo panelov smiselno rahlo zgladiti. Odstranite prah, posušite in očistite steno.

Preden začnete, aklimatizirajte vaše panele na prostor. Vse panele prinesite v notranji prostor, kjer bodo montirani, posamično jih postavite pokonci na daljši rob ali jih plosko položite drug na drugega, tako da so med njimi lesene paličice, kar omogoča, da okrog vsakega panela kroži zrak. Pustite jo stati vsaj 24 ur, če je montaža predvidena nad kletnimi prostori, in vsaj 48 ur, če je montaža predvidena v kletnih prostorih. Za vsako uporabo v kletnih prostorih vedno uporabite parno pregrado med zunanjimi stenami in zidnimi vložki. Odstranite vse okrasje. Izklopite elektriko, preden odstranite vse nadometne dele stikal ali vtičnic. Ko se paneli aklimatizirajo na prostor, jih razpostavite po prostoru v privlačnem granulacijskem, teksturnem ali barvnem vzorcu. Tovrstni predogled je posebej pomemben, kadar uporabljate panele, pri katerih se kaže določena usmeritev v vzorcu. Ko dobite dobro estetsko zaporedje, oštevilčite hrbtno stran panelov v zaporedju, v katerem jih želite namestiti na steno.

KORAK 2. Izmerite prostor.

Ko so stene očiščene, je pomembno narediti načrt polaganja okrasnih stenskih panelov, saj se dimenzije stanovanjskih prostorov zelo razlikujejo.

Panele položite na suho. Pred začetkom polaganja deščic jih na suho položite na tla. Uporabite deščice iz več kartonov lesenih stenskih samolepilnih panelov LUX LES Dom-Dekor in jih razporedite v skladu z vašimi željami.

Izmerite prostor. Izmerite prostor, da boste lahko natančno izračunali, koliko panelov boste potrebovali. Ugotovite, koliko deščic potrebujete.

Izračunajte, koliko deščic visoko lahko greste in ali boste morali kakšno deščico skrajšati (vzdolžno, da boste zmanjšali višino deščice). Premislite, kje želite imeti odrezane deščice – na spodnjem, zgornjem ali sredinskem delu stene.

Za zagotovitev ravne montaže označite širino panela od talne deščice navpično vzdolž stene. To storite na spodnji levi in spodnji desni strani stene. Uporabite libelo, da med temi oznakami potegnete ali z nivelirno vrvico zarišete ravno črto. To uporabite kot vašo usmeritev, da boste lahko samolepilne panele nameščali poravnano z zarisano črto. Montažo začnite v vogalu, ki ga prvega zagledate, ko vstopite v prostor, nato pa deščice polagajte od leve strani stene proti desni.

KORAK 3. Namestite panele, pomagajte si z žaganjem.

Ko naredite načrt montaže in opravite nivelacijo stene, lahko pričnete nameščati panele v vzorcu, ki se vam zdi najbolj estetski. Predlagamo cikcakasti vzorec s čim več dizajni panelov, ki ustvari organski pretok, ki je videti naraven.

Napotki. Za cikcakasto razporeditev panelov odžagajte panel na dve tretjini in ga uporabite kot začetni kos v drugi vrsti. Nadaljujte s celimi paneli do konca stene. Tretjo vrsto začnite s tretjino panela, ki vam je ostala od prej. Nadaljujte s celimi paneli do konca stene.

Napotki. Delo je bolj zabavno s pomočnikom. Montaža lesenih stenskih samolepilnih panelov LUX LES Dom-Dekor je veliko lažja, če imate koga, ki vam pomaga, še posebej med postopkom ustvarjanja popolnoma vodoravne začetne linije (montažo prve vrste panelov). Če delate sami, je priporočljivo, da v steno napol zabijete zaključne žebljičke dolžine 1½”, in sicer vsakih 100 mm vzdolž 100-odstotno vodoravne začetne linije, kar vam omogoči natančno vodoravno nameščanje panelov.

Začnite nameščati panele, tako da odstranite zaščito lepila in s čvrstim pritiskom prilepite po en panel naenkrat. Poskrbite, da se med polaganjem panelov ne boste oddaljevali od vrste, saj so paneli izdelani tako, da se natančno prilegajo drug v drugega. Možno je, da bo treba panele nekoliko obrezati, da bodo v celoti pokrili vašo steno. Panele lahko obrežete vodoravno ali navpično, da se bodo prilegali želeni površini.

Odlepite papirno zaščito z lepila in položite prvo deščico. Pritisnite jo enakomerno, da zagotovite čim večjo lepljivost! Ko ste gotovi, da je lepilo trdno prijelo, nadaljujte z montažo. Položite vaš drugi panel zraven prvega. Počasi boste dobili občutek!

Napotki. Po namestitvi prvega panela počakajte nekaj ur, da se prepričate, da zaključni sloj na vaši steni ne zavrača lepila.

OBREŽITE VAŠE DEŠČICE, DA ZAGOTOVITE DOBRO PRILEGANJE.

Čestitamo! Uspelo vam je priti do konca vrste. Pozorno označite vaš rez in uporabite rezljačo, krožno ali drsno žago, da naredite čisti rez.

Pred rezanjem panelov dvakrat preverite vse meritve. Pred obrezovanjem panelov, da se bodo prilegali odprtinam električnih stikal ali vtičnic, izklopite električno napajanje v glavni omarici ter odstranite nadometni del stikala ali vtičnice. Na rob doze lahko namažete ličilo ali ga pobarvate z voščenko, nato nanj pritisnete panel, ki se mora prilegati steni. Ob stiku z dozo na panelu ostane barvna sled. Panel položite na sprednjo stran in z rezljačo zarežite po risu. Prepričajte se, da doza gleda iz odprtine panela, medtem ko je ostanek panela pritisnjen ob steno. Nadometni del stikala ali vtičnice bo pokril morebitne vrzeli med dozo in odprtino v panelu.

KORAK 4. Uživajte pri delu.

Vzemite si čas za montažo panelov, bodite natančni, ne ubirajte bližnjic ter uživajte v postopku montaže in ob pogledu na vašo osupljivo lepo dokončano steno.

Napotki. ZARISUJTE RAVNE ČRTE. Uporabljajte libelo, da bodo deščice položene naravnost.

Preverite rezultat. Čestitamo vam za opravljeno, bržkone ni bilo pretežko! Poskrbite za popolnoma trdno vez in gladko površino, tako da rahlo pritisnete nove dekorativne stenske panele; za to ne potrebujete valjarja. Ko so vaši paneli dokončno pričvrščeni, jih lahko polepšate s slikami, policami in drugim domačim dekorjem.

Upamo, da vam je bil ta vodnik za montažo lesenih stenskih samolepilnih panelov LUX LES Dom-Dekor v pomoč! Sedaj lahko uživate v elegantnem videzu vaše nove stene.

KORAK 5. POŠLJITE NAM FOTOGRAFIJO.

Radi bi imeli sliko vaše stene, obložene z našimi lesenimi paneli. Pošljite nam sliko vaše lesene stene na Instagram ali Facebook ter uporabite ključnik #luxlesdomdekor, da jo bomo lahko videli! Najboljše fotografije bomo delili s našimi sledilci!

Če vas še kaj zanima.
Naša strokovna ekipa za pomoč kupcem vam želi pomagati. Obrnite se na nas, če imate dodatna vprašanja glede montaže lesenih stenskih samolepilnih panelov LUX LES Dom-Dekor. Potrpežljivo vas bomo vodili korak za korakom, da boste pravilno namestili vaše stenske panele. Preprosto nas pokličite na +38640844057 ali nam pišite po e-pošti.

Čiščenje lesenih stenskih panelov in pohištva:

 • Naši leseni paneli in pohištvo LUX LES Dom-Dekor so ne le lepi, temveč praktično tudi ne potrebujejo vzdrževanja. Osnovna metoda čiščenja je brisanje prahu s čisto, suho krpo. Upoštevajte, da tradicionalna pršila za odstranjevanje prahu ali polirna sredstva za pohištvo ne bodo učinkovali na neporoznih površinah, zato jih ne uporabljajte. Ta sredstva zgolj ostanejo na površini, saj se ne absorbirajo v material, zato poslabšujejo videz panelov in pohištva.
 • Po potrebi ali občasno obrišite vaše panele in pohištvo z vlažno krpo. Panelov in pohištva ne smete nikoli prepojiti z vodo – uporabljajte zgolj nekoliko vlažno (temeljito ožeto) krpo. Brišite od zgoraj navzdol, pri čemer sledite vzorcu, da se izognete vidnim sledem. Pomembno: Ne uporabljajte voska, čistil na osnovi amoniaka, detergentov, polirnih sredstev, abrazivnih čistil. Omenjeni izdelki vsebujejo kemikalije, ki lahko zameglijo in/ali trajno poškodujejo zaključni sloj vaših lesenih panelov in lesenega pohištva.
 • Priporočamo, da panele enkrat na dve leti namažete z oljem, da ohranite njihov svež videz.

Obešanje slik in drugega stenskega dekorja:

Leseni stenski paneli LUX LES Dom-Dekor ne prenesejo obremenitev. Če želite obesiti slike in druge težke predmete, kot so televizorji, zrcala ali večja umetniška dela, izvrtajte luknje v zid in pričvrstite predmete z vijaki neposredno v stenske vložke. Kadar dekorirate steno, boste morda morali panele nekoliko očistiti. Razumno obesite predmete, da boste lahko temeljito in ustrezno ohranjali enoten videz vaših lesenih stenskih panelov LUX LES Dom-Dekor.

Sončno obsevanje:

Dobro je čim bolj zmanjšati izpostavljenost vaših panelov in pohištva neposredni sončni svetlobi, da se boste v čim večji meri izognili njihovi obledelosti.

Naša usposobljena ekipa za pomoč kupcem vam bo z veseljem pomagala. Obrnite se na nas, če imate dodatna vprašanja v zvezi s čiščenjem vaših lesenih stenskih panelov in pohištva LUX LES Dom-Dekor.

Q & A

There are no questions yet

Ask a question

Your question will be answered by a store representative or other customers.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thank you for the question!

Your question has been received and will be answered soon. Please do not submit the same question again.

Error

Warning

An error occurred when saving your question. Please report it to the website administrator. Additional information:

Add an answer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thank you for the answer!

Your answer has been received and will be published soon. Please do not submit the same answer again.

Error

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information:

Mnenja

There are no reviews yet

Show only reviews in Slovenščina (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Samolepilne 3D razcepljene lesene kocke – hrast (10–20 mm)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja